Premiär Öijareds nyrenoverade Gamla Bana

Så har vi vandrat längs den Gamla Banans nyrenoverade fairways och ombyggda greenområden. Peggat på nya tees. Testat den bitvis förändrade sträckningen. Njutit av Pierre Fulkes layout. Kort sagt, vi har spelat Gamla igen - efter drygt 2 ½ år.


16 september 2006 stängdes den och grävmaskinerna förvandlade den till en oigenkännlig massa av jord, lera och sand. 23 augusti 2008 spelades invigningstävling och därefter "Stenplockargolf". Sen stängdes den igen.


1 maj 2009 var det RIKTIG nypremiär. Och 10 maj kom så det absolut viktigaste datumet i Gamla Banans drygt 50-åriga historia. Max, Dave, Mike och jag själv peggade upp på 1:an.


Gråmulet, lite snål vind och inte jättemånga grader i luften. 15 max. Men ändå en härlig känsla att få lov att testa denna skapelse. Ett monster. Kan man säga... För den är inte lätt. Inte så lång, kanske, i alla fall inte från gul tee, (det finns undantag!), men det gäller ju att hålla bollen på den klippta delen av banan. Ruffen... är inte snäll. Bunkrar finns det gott om, de är rätt stora. Betydligt brantare kanter än man är van vid, i alla fall på Öijared, och greenområdena är stora och rejält ondulerade. Har man inte med ett bra närspel och en het putter ut på banan, då blir det ingen score... Ingen vettig, i alla fall.


Nej, den dagen man går hem och har försvarat hcp på Gamla, då kommer man att vara nöjd! Däremot är den ju väldigt fin och utmanande på alla sätt och vis, så jag tror den, i alla fall i mitt fall, kommer att vara en bana likt Varbergs Västra. En tuff bana som man nästan alltid "får stryk av", men redan i bilen på väg hem växer revanschbegäret. Precis som det skall vara.

"Nästa gång, då...!"


Nej, jag gick inte på hcp, men det gjorde ingen annan i bollen heller. Och nej, jag blev inte sist den här gången. Alltså, ett steg framåt denna golfmässigt tunga säsongsstart.


Men jag hoppas det kan bli fler ronder på Gamla längre fram, jag har revansch att utkräva!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0